postheadericon Samarbetetsprojekt

SAMARBETSPROJEKT

Samarbetsprojekt tar vara på innehåll från en hel grupp. Samarbete är lämpligt då bokprojekt gäller ett lag eller en grupp. Exempelvis ett idrottslag, vid en gruppresa, inför/efter en fest eller bröllop, uppvakning av någon som fyller jämt eller avtackning när någon går i pension. Vi rekommenderar i synnerhet att man samarbetar med flera när man skapar en släktbok eller familjhistoria.

Smidig process!

Om ni funderar på att skapa en fotobok genom samarbete i en grupp är här några tips för få ett smidigt och framgångsrikt flöde.

Sprid arbetsbelastningen. Begär hjälp från familj och vänner. Identifiera vilken person som ska göra varje uppgift.

Samla bilder. Be många att bidra med sina bilder. Det finns flera sätt att underlätta insamlingen av bilder från en grupp. Vi kan ge förslag och lämpliga länkar. Diskutera med oss den lösning som fungerar bäst för er grupp.

Ta fram en budget och begränsa antalet bilder. Eftersom alla i gruppen vill ha var sitt exemplar av boken är det bra att förankra vilken prisnivå som är rimlig per bok. Efter att ni granskat bilderna gruppen har samlat in (och bildernas kvalitet) kan vi hjälpa er uppskatta antal sidor som passar er budget.

Välj bilder Välj de bästa bilderna från bidragen ni fått. Organisera bilderna så det finns ett berättande flöde och numrera dem. Skicka även med bilder som kan fungera som bakgrund eller stämningsbilder. Hinner ni inte med dessa uppgifter kan vi göra det åt er.

Skriv lämplig text. Skriv lämplig text till bilderna (inledande text, rubrik osv.). Be någon korrekturläsa era texter och skicka sedan texterna till oss. Om ni har anlitat oss för att välja bilderna skickar vi urvalet till er så ni kan skriva text som passar.

Samla handskrivna hälsningar. Ett trevligt inslag är att ha med handskrivna hälsningar till jubilaren, personen ni uppvaktar eller andra i gruppen. Samla in dessa, skanna dem och skicka till oss (eller be oss skanna åt er). Alternativt kan boken innehålla ett par tomma sidor som folk signerar på festen.

Korrektur Be en person i gruppen ta på sig uppgiften att göra ett sista korrektur av fotoboken. Ni godkänner boken och sedan är det klar för beställning.

Beställ kopior åt alla. Beställ ett exemplar av boken för att visa alla i gruppen. De får se det färdiga resultatet, sedan börjar ni ta upp beställningar! Om ni samordnar en beställning för hela gruppen kan ni dra nytta av rabatter (vid 10 st. eller mer). Vill ni slippa detta med att samordna beställningar och betalning kan ni istället distribuera en länk som alla kan använda sig av för att beställa boken individuellt. På så sätt behöver inte någon hålla på med gemensam administration.

 

 

 
FacebookTwitterGoogle könyvjelzőLink megosztása: Del.icio.usDigg
Hem Vad vi gör Samarbete